Skip to content

utställningen Vänskap & Ljus

Landskrona Konstförening i samarbete med Lime Grafik bjuder in till utställningen Vänskap & Ljus på Landskrona Konsthall (en av Sveriges vackraste), där fem konstnärer med ett brett spektrum ställer ut i under tiden 14 juni – 27 juli.

Pressvisning torsdagen den 12/6 klockan 10.00.

Vernissage lördagen den 14 juni mellan klockan 13.00 – 17.00.
Utställningen invigs klockan 14.00 då samtliga konstnärer kommer att närvara.

vanskap_ljus
Klicka här för att öppna vernisagekortet i ett separat fönster (pdf 79kb)

Om konstnärerna:

Hans Verduijn är född i Holland och är verksam som målare och grafiker. Han är internationellt känd för sin Micro Art och är dessutom Skandinaviens samordnare vid världsutställningar inom genren. Hans konst finns representerad på museer i Sverige, Tyskland, Holland och USA.

Mahnaz Passikhani är fortfarande bosatt och verksam i Iran. Hon är ordförande i Irans motsvarighet till Sveriges KRO och är ofta sitt lands representant utomlands. Mahnaz Passikhani och Inger Skoog målar kvinnors gemenskap utifrån sina olika kulturer.

Inger Skoog efter att ha graverat och etsat på kopparplåtar i många år graverar hon nu direkt på stengodslera. Hon målar även i akryl på rör och på duk samt målar små fina kvinnoporträtt i akvarell.

Lasse Brander är skulptör och flyttade tillbaka till Sverige och Kosta från Tyskland 2001. Förutom internationella utställningar finns skulpturer placerade på olika platser i Europa. Lasse använder sig av kvinnliga former i rent glas och plexi som fångar ljuset.

Karin Anker har ett förflutet som grafisk formgivare och scenograf. Men hennes kreativitet kan sedan några år ses i hennes målningar. Hon är bosatt i Kåseberga på Österlen med naturen (ljuset) som den starkaste inspirationskällan.

Back To Top