Skip to content

Kommande utställning

Helle Rask Crawford

”Jag ser världen som en plats för fara. Jag ser livets bräcklighet. Jag ser hopp, skönhet och kärlek. Känslor återspeglas känslomässigt i min konst.”

Helle Rask Crawford är en erfaren skulptör baserad i Danmark vars verk har visats nationellt, såväl som i Skottland, England, Australien och Kanalöarna. Hon beskriver sina verk som kretsar kring både filosofiska och existentiella teman. Dessutom använder Crawford en förståelse för neuroestetik i syfte att kommunicera på en emotionell nivå. Hennes djärva kompositioner realiseras genom brons och sten.

Jeanette Elmelund

Jeanette Elmelund målar popkonst, stilleben och realism med en twist. Hon är inspirerad av popkonstens skildringar av massproducerade konsumentföremål och inkluderar till exempel William Morris i kompositionernas mönster. När Jeanette Elmelund väljer att måla insidan av ett bananskal i ett musselliknande mönster är det för att hon vill framhäva skalets skönhet och symbolisera ett värde.

Konstnären behärskar användningen av ljus och skugga, kontraster och beskärning av motiv och perspektiv i en sådan utsträckning att man skulle kunna tro att hon genomgått en egentlig skolning i klassisk oljemålning. Hon har inte bara fått undervisning som ett komplement till sina egna, helt uppenbart, stora förmågor att teckna och gestalta verkligheten.

Kristian Pedersen

KristianP är en målare och skulptör med stor kärlek till italiensk marmor och skulpturtraditioner.

Han har lärt sig konsten att arbeta i marmor i Carrara som elev till Boutros Romhein, en akademiutbildad skulptör. Många resor till Carrara och studier i området har ökat hans respekt för, och vilja att fortsätta, det traditionella skulpturhantverket.

Hans verk, både inom måleri och skulptur, speglar stor glädje i skönheten, och ofta detaljen i den. Knäppa kompositioner och titlar, ofta med glimten i ögat, som speglar små, ofta förbisedda, aspekter av livet är hans varumärke.

Förutom att arbeta i sten arbetar KristianP även med målningar i både akryl och olja. Här är motiven ofta mänskliga och mänskliga relationer. KristianP har verkstad och ateljé i Horserød på Nordsjälland och har deltagit i många utställningar i både Danmark och Sverige.

Maj Britt Pedersen

Maj-Britt Pedersen använder papper – ofta exotiskt eller handgjort papper – för sina mycket vackra och raffinerade skapelser: klänningar, skor, corsager, koppar, hattar eller lampor där ljus sätts in i hennes pappersskulpturer.

Hon är väldigt förtjust i detaljer och de finstämda färgerna bidrar till att ge hennes papperskonst ett raffinerat och feminint uttryck.

Maj-Britt Pedersen är självlärd och jobbar hemifrån. Även om hennes papperskonst ser ömtålig ut kommer den fortfarande att framstå som en hållbar och vacker dekoration i alla hem.

Back To Top