Skip to content

Välkommen på visning av Carrier II

Ljuset och det transparenta har en viktig roll i Pia Hanssons utställning Carrier II

Tack alla som kom på vernissagen av Pia Hanssons utställning Carrier II på Landskrona konsthall.

Det var en välbesökt invigningshelg och nu hoppas vi intresset består. Dessutom är det en utställning väl värd mer än ett besök. Det bjuds flera ingångar till de mångbottnade konstverken.
– Jag hoppas att besökaren ska återvända och se utställningen mer än en gång och även då finna den stimulerande, säger Pia Hansson och det är bara att hålla med. Här finns mycket att upptäcka.

Även om utställningen är öppen för egna tolkningar så kan man på torsdag, den 2 februari, delta i en visning av utställningen. Visningen som startar klockan 18.30 kommer att ske som ett samtal mellan konstnär Pia Hansson och konstintendent Birthe Wibrand. Det är fri entré och ingen föranmälan krävs.

Om utställningen
Carrier II visas på Landskrona konsthall till och med den 19 mars 2017. Utställningens titel, Carrier/bärare, speglar det vi ser i utställningen. De olika konstverken är på ett eller annat sätt bärare av barndomen, minnen och händelser som präglat livet.

Konstverken blir förmedlare av existens och identitet. Det är en gripande och tankeväckande utställning som bär stor konstnärlig skicklighet i kombination med skönhet.

Om konstnären
Pia Hansson är bosatt och verksam i Malmö. Hon arbetar ofta med teman och projekt som spänner över lång tid där innehållet tangerar och befruktar vartannat. Formen varierar – objekt, installationer och bilder. Även tekniker och material varierar – grafit/blyerts, akryl på ritfilm, foto, leksaker, kläder och plexiglas.

Visning
Dag: Torsdag 2 februari
Tid: 18.30
Plats: Landskrona konsthall

Många var nyfikna på Pia Hanssons utställning. Här är det konstintendent Birthe Wibrand och Pia Hansson som samtalar i samband med invigningen av Carrier II. Torsdagen den 2 februari kl. 18.30 bjuder de båda in till en visning av utställningen.
Kompositören och musikern Stefan Pöntinen spelade under invigningen.
Då Landskrona Konstförening är medarrangör bjöds konstnären och hennes vänner på en brunch i konsthallen strax innan själva invigningen.
Back To Top