Skip to content

im-presens av ELISABETH MORITZ

impressens

Elisabeth Moritz föddes i Sverige av tyska föräldrar, hon flyttade till Paris i tonåren, utbildade sig på konstakademien ”Ecole national supérieure des Beaux-Arts” och stannade i Frankrike i 27 år. I dag arbetar Elisabeth utifrån sin ateljé på Fröfabriken i Landskrona. Lördagen den 10 september klockan 13–17 är det vernissage av hennes utställning im-presens på Landskrona konsthall. I samband med invigningen klockan 14 förs ett samtal mellan konstnär Elisabeth Moritz och konstintendent Birthe Wibrand

Med sin konst gör Elisabeth Moritz ett försök att förstå och åskådliggöra det vi bär med oss från familjens förflutna och hur detta påverkar oss, vilket är svårare att komma åt när föräldrarna kommer från ett annat land än det man själv vuxit upp i.

Elisabeth använder sig av sin tyska familjehistoria och utgår huvudsakligen från bilder ur familjens fotoalbum. Hennes arbete skildrar en process; ett sökande efter identitet och ursprung.
Eftersom hon arbetar med bilder från tiden för första världskriget fram till familjen ankomst till Sverige, blir också Europas samtid synlig och familjen positioneras i ett historiskt landskap.

Landskrona konsthall i samarbete med Landskrona konstförening.

Öppettider: Tis–ons, fre–sön: 13.00–17.00, tors: 15.00–20.00.

Utställningen visas till och med den 30 oktober 2016.

Arrangemang i anslutning till utställningen

Torsdag den 6 oktober 18.30:
Är 30-talet här igen?
Eller är det bara 20-tal? Per Svensson om folkförförare då och nu.
Per Svensson är kulturskribent i Sydsvenskan och författare till en rad böcker, bland andra ”Vasakärven och järnröret. Om den långa bruna skuggan från Lund”

Söndag den 9 oktober 14.00:
Diskussion utifrån utställningens tema – identitet, ursprung och det förflutna.

Torsdag den 13 oktober 18.30:
Visning och samtal om Elisabeth Mortiz utställning.

Torsdag den 27 oktober 18.30:
Workshop med utgångspunkt i utställningens tekniker – cut-out och foto.

 

 

Back To Top