VÄLKOMMEN TILL LANDSKRONA KONSTHALL

RomaWebVernissage

 

Välkommen till vernissage på Landskrona konsthall

Ta med dina vänner och se dokumentärfotografi i världsklass!
Lördagen den 21 maj kl 13–17. Utställningen invigs kl 14.Invigningstalare är Fred Taikon, grundare och chefredaktör för tidskriften É Romani Glinda, som under många år arbetat för att öka kännedomen om romsk kultur i Sverige.Joakim Eskildsen och Cia Rinne finns på plats under vernissagen. Fotoutställningen The Roma Journeys (romska resor) bygger på den danske fotografen Joakim Eskildsens omfattande dokumentära bokprojekt om romernas liv, historia och situation i olika länder.
Under 2000–2006 reste Eskildsen tillsammans med författaren Cia Rinne genom Finland, Frankrike, Indien, Rumänien, Ryssland, Grekland och Ungern.
Ju mer de fick veta om romerna och ju bättre de lärde känna dem, desto mer växtre deras intresse och sympati. Eskildsen porträtterar människorna med empati, respekt och nyfikenhet och hans bilder ger en sällsynt inblick i ett för många okänt liv.
Joakim Eskildsen är född 1971 i Danmark men bor och arbetar idag i Berlin.
Han studerade foto på Konstindustriella högskolan i Helsingfors 1994–1998. Eskildsens verk har visats i flera soloutställningar runt om i världen och han samarbetar ofta med författaren Cia Rinne. Många av hans fotoprojekt har även publicerats i bokform.

Utställningen presenteras i samarbete med Landskrona konstförening.
Öppet tis 13–17, ons 15–20, tors–sön 13–17. Fri entré

Share Button